5 pași pentru a șterge datele 100% din contul vostru de Facebook

Publicat de Gray Williams pe martie 31, 2019

Poate v-ați gândi că intrați pe site și doar apăsați butonul de ștergere, dar nu este atât de ușor. Tot ce ați făcut vreodată pe Facebook este stocat pentru utilizarea ulterioară. Datele și informațiile despre care credeți că au fost uitate de mult se ascund pe undeva pe un server.

Desigur, este simplu să vă dezactivați contul dar în acest fel nu este șters nimic, pentru a vă putea reactiva profilul așa cum a fost.

Dacă vă ștergeți cu adevărat contul, va trebui să creați un cont complet nou dacă vreți să reveniți pe Facebook. Aceasta este o cale spre intimitatea adevărată.

Pasul 1  Ștergeți aplicațiile conectate

Un lucru pe care îl apreciază utilizatorii la utilizarea Facebook-ului este modul în care software-ul conectează alte aplicații pentru a permite conectarea mai ușoară. Ceea ce nu cunoaștem însă, este faptul că acest lucru expune informații personale de fiecare dată când îl folosim, permițând altor aplicații să acceseze datele noastre private.Facebook delete the linked apps

Pentru început, va trebui să eliminați toate aplicațiile conectate la contul vostru de Facebook.

  1. Faceți clic pe săgeata din colțul din dreapta sus al paginii.
  2. Selectați „Setări” și „Aplicații și website-uri”, localizate pe coloana din stânga.
  3. Derulați în jos în secțiunea „Preferințe” și „Opriți” aplicațiile, site-urile și jocurile.
  4. După ce ați dezactivat aceste opțiuni, puteți șterge toate aplicațiile conectate în prezent la contul vostru de Facebook.

Pasul 2  Ștergeți istoricul activităților

Următorul pas este să vă ștergeți urmele digitale.Facebook activity log

  1. Selectați meniul cu săgeata în jos.
  2. Selectați „Jurnal de activitate”.
  3. Utilizați butonul de editare pentru a șterge sau a dez-aprecia orice acțiune listată în jurnalul de activități.

Pasul 3  Salvați-vă datele

Dacă aveți informații în contul de Facebook pe care doriți să le păstrați, cum ar fi fotografii sau persoane de contact, puteți să le copiați manual.your facebook information

  1. Mergeți din nou la meniul de Setări.
  2. La secțiunea „Informațiile tale pe Facebook” alegeți opțiunea „Descarcă informațiile tale”.
  3. Veți primi un e-mail cu link-ul pentru descărcarea arhivei.
  4. Salvați arhiva pe dispozitiv.
  5. Acest fișier zip ar trebui să conțină toate fotografiile și un fișier HTML care conține celelalte detalii.

Pasul 4  Dezactivarea contului

Multe persoane confundă dezactivarea unui cont cu ștergerea acestuia, dar sunt complet diferite.Facebook deactivate account

Dezactivarea înseamnă că vă puteți conecta la cont din nou după o vreme și veți continua unde ați rămas. Dacă nu sunteți siguri că vreți ștergerea contului de Facebook, aceasta este o opțiune mai potrivită.

  1. Reveniți din nou la Setări.
  2. Selectați „General”.
  3. Apoi faceți clic pe „Gestionează-ți contul”.
  4. Derulați în jos până când vedeți opțiunea de dezactivare.

Pasul 5  Ștergeți contul

Ștergerea contului de Facebook a devenit mai accesibilă ca oricând, ceea ce este un lucru pozitiv.Facebook delete account

Tot ceea ce trebuie să faceți este să mergeți la „Informațiile tale de pe Facebook„, să faceți clic pe „Vizualizare” de lângă „Șterge-ți contul și informațiile„.

Veți observa că există și alte opțiuni care sunt deja explicate. După ce introduceți parola, contul vostru va fi șters. În sfârșit, libertate!

Șiretlicul

Facebook este suficient de „generos” să vă păstreze informațiile timp de 14 zile în caz că vă răzgândiți.

Ce se întâmplă cu Facebook?

Cu peste două miliarde de utilizatori, Facebook continuă să fie pe primele pagini datorită scandalurilor de confidențialitate. Chiar în 2006, atunci când au introdus pentru prima dată fluxul de știri, aceștia încălcau confidențialitatea utilizatorilor. Acum, majoritatea utilizatorilor nu sunt conștienți că viața lor privată este expusă pe fluxurile tuturor contactelor acestora.Facebook

În 2011, Facebook a ajuns la un acord cu FTC în ceea ce privește acuzațiile că nu au păstrat confidențialitatea informațiilor utilizatorilor și nici nu i-au informat pe aceștia. Ca urmare, Facebook a fost de acord cu supunerea la o perioadă de 20 de ani de evaluări independente pentru confidențialitate.

Apoi, în anul 2013, Facebook a fost victima unui virus care a expus numerele de telefon și adresele a șase milioane de utilizatori. Tot ce avea nevoie cineva pentru a putea dobândi acces la contul vostru era o oarecare legătură cu voi și o cantitate mică de informații de contact.

În februarie 2018, când instanța belgiană a obligat Facebook să înceteze urmărirea online a persoanelor, compania a atacat decizia. Apoi, doar o lună mai târziu, utilizatorii au descoperit că Facebook era conștient de furtul masiv de date care a avut loc și nu a făcut nimic pentru a-l împiedica. Singurele compensații au fost o scuză și promisiunea nu mai face.

După toate cele relatate, aveți încredere în această companie să vă păstreze informațiile în confidențialitate? Întrebarea se pune dacă acordați prioritate actualizării profilului vostru din mediul online sau menținerii unui nivel optim de confidențialitate și securitate?

Cum trebuie abordată eliberarea definitivă de Facebook?

Transcende butonul de Ștergere

Dacă simțiți nevoia de a vă întoarce la Facebook, vă sugerăm să o faceți după cele 14 zile pentru a vă asigura că toate datele colectate anterior sunt șterse și puteți deveni mai selectivi cu datele pe care le divulgați în viitor.

Did you like this aricle? Rate It!

Average form Rating Comment 1 Average form Rating Comment 2 Average form Rating Comment 3 Average form Rating Comment 4 Average form Rating Comment 5
0 Voted by 0 Users
Titlu
Comment
Thanks for your Feed Back
Gray Williams
Gray Williams este un inginer cu experiență în domeniul datelor și al comunicării, scriitor și editor de conținut cross-platform, cu un interes deosebit pentru securitatea informatică. El analizează și lucrează cu VPN-uri și alte instrumente de confidențialitate on-line de mai mulți ani.